-
Koszyk jest pusty
-
x
Wyprzedaż trwa!
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
BARTOLINI Makaron ryżowy BIO bezglutenowy krajanka 250g
| Opinie | |
| Wysyłka w ciągu | 3 dni |
| Cena przesyłki | 15 |
| Dostępność |
|
| Waga | 0.27 kg |
| Kod kreskowy | |
| EAN | 5901902004552 |
Zamówienie telefoniczne: 511082126
| Zostaw telefon |
OPIS
Bezglutenowy makaron wyrabiany wyłącznie z
ekologicznej mąki ryżowej. Stworzony został z myślą o osobach, które ze względów
zdrowotnych lub dietetycznych unikają glutenu w swojej codziennej diecie.
Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Doskonała jakość surowców oraz know-how
stosowany przy tłoczeniu i suszeniu makaronowego ciasta sprawiają, iż - mimo
braku glutenu - kluseczki te doskonale trzymają kształt po ugotowaniu. Mają
neutralny kolor i smak, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako zamiennik
zwykłego makaronu we wszelkiego rodzaju zupach.
SKŁADNIKI
Mąka ryżowa bezglutenowa 100% *
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100
g:
• Wartość energetyczna - 1499 kj (353 kcal)
• Tłuszcz - 0,9 g w tym
kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
• Węglowodany - 77 g, w tym cukry < 0,5
g
• Błonnik - 1,6 g
• Białko - 8,1 g
• Sól - 0 g
SPOSÓB UŻYCIA
Przed spożyciem gotować 5-6 minut (100 g
makaronu na 1 litr osolonej wody). Nie hartować.
UWAGA
Może zawierać soję.
PRZECHOWYWANIE
W suchym i zacienionym
miejscu.
- Producenci